Parastas Adelin funerar Repatrieri Ploiesti Prahova

PARASTASE

Casa Funerara Adelin vine in ajutorul familiilor indurerate carora le-a fost alaturi in momentele grele si dupa deces si inmormantare, oferindu-le sprijin pentru respectarea parastaselor si pomenilor ulterioare.
De asemenea organizam la cerere, desfasurarea parastaselor in locatii alese, asigurand tot necesarul potrivit acestor situatii.


† PARASTASUL DE NOUA ZILE

În a noua zi, sufletul se arată pentru a doua oară lui Dumnezeu. Tot de la Sfântul Macarie se ştie, că în răstimpul dintre a treia şi a noua zi i se arată sufletului frumuseţile raiului şi lăcaşurile sfinţilor. Este îngrijorat, neştiind care-i va fi soarta. Frumuseţile Raiului îl atrag, dar nu ştie dacă va avea parte de ele.
Rugăciunile celor rămaşi în viaţa de aici îi dau speranţe.
Rugăm pe Domnul Iisus Hristos, care a murit în ceasul al nouălea din zi, precum şi pe cele nouă cete îngereşti, să odihnească pe răposat cu sfinţii şi cu îngerii.

† PARASTASUL DE PATRUZECI DE ZILE

Se face în cinstea Înălţării Domnului, care a avut loc după 40 de zile de la Înviere.Din ziua a noua până într-a patruzecea sufletul e purtat prin Iad. Îl cuprinde spaima şi cutremurul că i s-ar putea hotărî rămânerea acolo.
Precum Mântuitorul s-a înălţat la ceruri în a patruzecea zi după Înviere, tot aşa sufletul se înfăţişează acum pentru a treia oară în faţa Dreptului Judecător.
Este ultima înfăţişare cînd Mântuitorul îi hotărăşte locul unde va sta până la Judecata viitoare.
Parastasul “de 40 de zile” este socotit de tradiţia creştină drept foarte folositor pentru sufletul celui trecut în viaţa de dincolo. Noi ne rugăm să-i aşeze pe cei plecaţi dintre noi în Rai, cu drepţii.

† PARASTASELE LA TREI, SASE ȘI NOUA LUNI

Dacă rostul parastaselor la 3, 6 şi 9 luni este, pe lângă rugăciunea pentru iertarea păcatelor celui răposat şi odihna acestuia în comuniunea drepţilor, alt rost este şi acela de a reîmprospăta amintirea lui în memoria celor rămaşi pe pământ, parastasul de un an şi după aceea în fiecare an (în unele regiuni ale ţării numai până la şapte ani) este considerat de asemenea si sărbătorirea zilei de naştere din timpul vieţii pe pământ, căci în acea zi din an, în care a plecat dintre noi, a plecat din această viaţă, s-a petrecut naşterea lui în cer, în lumea de dincolo în veşnicie.

† PARASTASELE DE UN AN PANA LA SAPTE ANI SI DUPA ACEEA IN FIECARE AN

Comanda se face cu minim 24 ore inainte
Transportul se va efectua in locul si momentul alese de dumneavoastra. Puteti opta pentru ridicarea personala a pachetelor de la sediul nostru.
Pachetul afisat se poate personaliza in functie de cerintele dumneavoastra.
AVETI INTREBARI?

CONTACTATI-NE!